Noel Rio penja els patins després de 22 anys al Cerdanyola CH

El nostre capità penja els patins. Noel Rio ha decidit posar punt final a la seva trajectòria esportiva després de defensar la samarreta verd-i-blanca durant 22 anys.

Tota una vida al ‘Sarda’

Noel ha crescut de la mà del Cerdanyola CH des que va arribar al club amb cinc anys. La seva passió per l’hoquei patins era evident des de la base i la seva implicació amb el club i l’esport no van deixar de créixer. El cerdanyolenc va ser 4t de Catalunya com a Aleví, 8è de Catalunya en categoria Infantil i 4t amb la categoria Juvenil.

Amb constància, es va guanyar un lloc al primer equip. Amb 16 anys, va debutar a Nacional Espanyola en la jornada 7 de la temporada 2008-09, “recordo que vam perdre 1-3 contra el Vendrell”.

La temporada 2009-2010, el cerdanyolenc va formar part de l’equip que va disputar l’últim partit del Cerdanyola CH a la lliga Nacional Espanyola. La temporada següent va debutar a la lliga Nacional Catalana amb el primer equip i ja no ha sortit del primer equip, convertint-se en referent verd-i-blanc. La temporada 2018-2019 es va convertir en capità del Cerdanyola CH, liderant un equip que ha tancat l’actual temporada en la segona posició de Nacional Catalana.

Referent de la base

A més de la seva trajectòria com a jugador, també ha dirigit equips de la base del club. Entre els jugadors que ha entrenat hi ha el gruix de joves jugadors que actualment competeixen en la categoria Junior, però que ja tenen oportunitats amb el primer equip. “Els estimo molt”, diu el cerdanyolenc. Com a entrenador va portar el seu equip Aleví a aconseguir un sotscampionat d’Espanya i un altre de Catalunya.

Així, 22 anys després, Noel Rio tanca la seva etapa esportiva al Cerdanyola CH. “Tots aquests anys m’hi he dedicat en cor i ànima a l’hoquei, però ha arribat un moment en el qual sento que ja no tinc forces per continuar”, explica.

El Cerdanyola CH rep amb sorpresa i tristesa la notícia i s’afegeix a la descripció que el president del club, Mario Núñez, fa del Noel: “Respecto la decisió perquè ens consta que el Noel és un noi honest i sincer. Serà recordat per les seves cavalcades aixecant la graderia. És dels primers joves que vaig veure jugar quan vaig arribar al club. El Noel és un exemple per a molts dels jugadors que volen jugar al primer equip”. A més, Núñez li envia un missatge directe: “Si això només és una aturada, aquí estarem esperant-te”.