El Cerdanyola CH jugarà a Ok Liga Plata

Ignasi López, capità del Cerdanyola CH. FOTO: Cedida per Núria Puentes

 

El primer equip masculí del Cerdanyola Club d’Hoquei competirà a l’Ok Liga Plata, segona divisió estatal, la temporada 2022-2023 després que el HC Liceo hagi cedit la seva plaça al club cerdanyolenc.

El Cerdanyola CH vol expressar la seva alegria per aquesta notícia, que premia la feina feta durant les últimes temporades, especialment la que acabem de tancar sent subcampions de la lliga Nacional Catalana. El club també agraeix al HC Liceo la cessió i la bona entesa entre ambdues entitats.

La Junta del Cerdanyola CH va valorar positivament l’oportunitat i ha decidit fer aquest pas basant-se en diferents raons.

Per una banda, la Junta i la direcció tècnica del club consideren que, malgrat tothom hagués volgut aconseguir l’ascens guanyant la final de Nacional Catalana, aquest era el moment d’acceptar aquesta oportunitat de tornar a una lliga estatal. «El club mereix ser a Ok Liga Plata i l’equip ha demostrat tenir el nivell per assolir l’objectiu quedant a les portes de l’ascens en una final que es va decidir per la diferència d’un gol», assenyala la Junta, destacant la igualtat demostrada davant el rival que va aconseguir l’ascens i l’èxit assolit guanyant la Copa Generalitat.

En segon lloc, la Junta i la direcció esportiva del Cerdanyola CH destaca la responsabilitat històrica que ha impulsat la decisió d’aprofitar aquesta oportunitat de tornar a Ok Liga Plata. Des de fa anys, el club treballa per formar jugadors que arribin al primer equip i siguin part imprescindible del retorn de l’equip masculí a una lliga estatal. I això s’ha aconseguit. A més a més, la gran resposta dels aficionats de Cerdanyola durant aquesta temporada ha reforçat aquesta decisió.

Un cop assolida aquesta nova categoria, arrenca una temporada il·lusionant amb un equip que manté l’entrenador i el gruix de jugadors subcampions de la lliga i campions de la Copa Generalitat, i que incorpora dos jugadors amb experiència i projecció a lligues estatals. El club i l’equip treballarà per consolidar-se en l’Ok Liga Plata i tornar a somiar amb grans fites de la secció masculina, tal com ja havia fet el club degà anys enrere.

 

Continuïtat del projecte

La continuïtat del projecte és una de les claus del primer equip masculí verd-i-blanc. El club ha renovat l’entrenador, Andi Colaianni, qui també dirigirà el primer equip femení d’Ok Liga. Aquesta serà la quarta temporada de Colaianni al Cerdanyola CH, i la tercera al capdavant del sènior masculí. A més a més, vuit jugadors també han decidit quedar-se al club cerdanyolenc: El capità Ignasi López, David Martínez, Marc Ramírez, David Ramírez, Arnau Gangonells, Víctor Bonilla, Mario Núñez i el porter Gerard ‘Ninu’ Pérez.

Urpi i Gual, els fitxatges

L’únic jugador deixa el club és Albert Hernández, qui va arribar al Cerdanyola CH la temporada passada. A l’equip verd-i-blanc s’hi sumen dos fitxatges ja anunciats pel club: Pere Urpi i Erik Gual.

Gual arriba procedent del SD Espanyol i es va formar a la base del CP Calafell. El jugador té experiència a l’Ok Liga amb el CH Mataró, i a Ok Plata amb el CP Vilanova, el HC Burguillos i el SD Espanyol. A més a més, Gual va jugar a la Primera Divisió francesa al RAC Saint-Brieuc i al HC Nantes. El nou jugador del Cerdanyola va guanyar la Copa del Rei amb el primer equip del CE Vendrell durant la seva etapa formativa.

L’altre fitxatge verd-i-blanc és Pere Urpi, procedent del CE Noia, on ha jugat des dels tres anys i on era capità de l’equip filial de Nacional Catalana. Amb el club de Sant Sadurní ha guanyat campionats de Catalunya i Espanya en categoria Infantil, i ha debutat en l’Ok Liga i en competició europea. També va ser subcampió d’Europa amb la selecció espanyola Sub-17 compartint equip amb el porter del Sarda, ‘Ninu’ Pérez.

La direcció tècnica del Cerdanyola CH destaca la polivalència, rapidesa i talent de Pere Urpi, així com la intel·ligència, la tècnica individual i l’olfacte golejador d’Erik Gual.

Erik Gual
Pere Urpi