Maheco Cerdanyola CH Femení 4 – Biesca Gijón 5

 

Aquí no es rendeix ningú!

El nombrós públic assistent al pavelló de Can Xarau va poder gaudir d’una gran tarda, amb tots els ingredients, d’hoquei europeu. La llàstima és que el resultat de 4 a 5 obligarà al Cerdanyola CH Femení a guanyar per dos gols de diferència, mínim, a la infernal pista del Biesca de Gijón.

Els dos conjunts van mostrar-se molt de respecte durant tot el partit. L’equip d’Emilio Borregán va fer un bon plantejament tàctic, optimitzant al màxim els recursos, per pal·liar la falta de banqueta. El partit era equilibrat. Les verd i blanques van sortir concentrades disposant de forces ocasions de gol, arribant a dominar lleugerament a les asturianes. La bola es circulava bé, s’arribava a porteria, però fallava el remat final. Christina Klein es va interposar en moltes ocasions. El Biesca Gijón, en canvi, potser no arribava tant seguit a porteria, però la sensació de perill era major.

Al minut 13, Yolanda Font recuperava una bola al mig camp, la qual es convertia en un teva meva entre la Yolanda Font i Vanessa Daribo que culminaria amb la jugada del primer gol.

El gol va esperonar al Cerdanyola i al públic de Can Xarau, amb la Flama Verda donant-ho tot, per intentar ampliar l‘avantatge. El que no s’havia d’oblidar era que les asturianes són les vigent campiones d’Europa i això ho va demostrar la seva jugadora estrella. Luciana “Luchi” Agudo buscaria forat per col·locar a ran de pal l’empat a 1 gol. L’equilibri al marcador, també es va convertir amb equilibri en el joc, fins arribar al descans sense que es mogués el marcador.

El segon temps va ser elèctric. Les jugadores del Cerdanyola es van buidar a fons, anant per feina des del primer minut. Adriana Gutiérrez aconseguia el 2-1, només empenyent una bola que quedava morta just a la línia de gol, després que Christina Klein li aturés un llançament previ a la Yolanda Font.

Passats tres minuts, Bárbara García recuperava una bola, fins marcar gol a plaer. L’empat a dos obligava a les cerdanyolenques a mostrar la seva capacitat de sacrifici. Al minut 32, Adriana Gutiérrez robava una bola crucial en defensa, per assistir a Vanessa Daribo que tornava l’avantatge per les locals. El Biesca va respondre ràpid, amb una gran jugada individual de Luciana “Luchi” Agudo que permetia a Bárbara García empatar a 3 a plaer. El partit estava emocionant. Al minut 36, Luciana “Luchi” Agudo va enviar a fora, per ben poc, el llançament d’un penal que hauria fet molt de mal als interessos del Cerdanyola.

Però un minut més tard, potser es produïa una de les jugades clau del partit. Silvia Cadrecha i Vanessa Daribo veurien una rigorosa targeta blava. Un petit detall, afegit amb la falta de banqueta del Cerdanyola, que va fer decantar lleugerament la balança a les asturianes. Tant és així que una desmarcada Sara González rebria una bola providencial per avançar al Biesca amb el 3-4. Un minut més tard, l’estrella asturiana Luciana “Luchi” Agudo complicava l’eliminatòria amb el 3-5.

Tot cremant els últims cartutxos, Adriana Gutiérrez no va poder transformar una falta directa acumulativa, però ella mateixa recollia la bola des del darrera la porteria, on faria una passada d’esquenes i sense mirar, al més pur estil argentí, que Vanessa Daribo transformaria amb el 4-5. Encara restaven 6 minuts i 46 segons per empatar, però el Biesca va saber aguantar molt bé l’última embranzida del Cerdanyola, aconseguint aquest gol d’avantatge per al partit de tornada…

FITXA TÈCNICA:

Cerdanyola Club Hoquei: 10-Laia Salicrú, 2-Vanessa Daribo,  3-Anna Espriu, 5-Yolanda Font, 8-Adriana Gutiérrez i 2007-La Flama Verda -cinc inicial- 48-Ivet Soler, 7-Laia Ruiz. Ent. José Emilio Borregán.

Biesca Gijón Hockey Club: 10-Christina Klein, 3-Marta Soler, 4-“Luchi” Luciana Agudo, 5-Sara González, 7-Ainhoa García -cinc inicial- 1-Elena González, 6-Bárbara García, 8-Míriam De la Fuente, 11-Silvia Cadrecha, 14-Leticia Inestal. Ent. Fernando Sierra.

Col·legiats: Jorge Ventura i Luis Peixoto (Portugal)

Incidències pel Cerdanyola CH:
Faltes comeses: 4
Targetes mostrades: Vanessa Daribo: 1 blava.

Incidències pel Biesca Gijón:
Faltes comeses: 11
Targetes mostrades: Silvia Cadrecha: 1 blava.

Pavelló: Municipal de Can Xarau. Bon ambient. Un centenar i mig llarg d’espectadors a les grades. La Flama Verda, conscients de la fita històrica es van buidar per animar a l’equip femení.

La protagonista: En un partit tan complicat com aquest i amb la lluita ferotge de tot l’equip es fa difícil escollir a una protagonista, però les jugadores que van portar la batuta del Cerdanyola van ser l’Adriana Gutiérrez i la Vanessa Daribo.

L’anècdota: El Biesca Gijón és l’autèntica bèstia negra del Cerdanyola CH. Fins a quatre vegades s’han enfrontat en partit oficial i el balanç és de 3 derrotes i 1 empat. El Cerdanyola només han estat capaces de vèncer a les asturianes per 6 a 4 en el Torneig Internacional de París. Les estadístiques són per trencar.

Proper partit: Girona CH Vs Cerdanyola CH Femení. Dissabte 26 de març del 2010, a les 18.30 hores. Pavelló Municipal de Palau 2. C/ Josep Aguilera i Martí nº 2. Girona (El Gironès).

Tornada Copa d’Europa: Biesca Gijón Vs Cerdanyola CH Femení. Dissabte 9 d’abril del 2010, a les 19:30 hores. Pabellón Deportivo Municipal Mata Jove. C/ Simón Bolívar, s/n. Gijón (Asturias).

Deixa un comentari