Es reprén la Lliga Nacional Catalana

 

Ignasi López en una imatge d’arxiu a Can Xarau. FOTO: Cerdanyola.info

Es reprén la Lliga Nacional Catalana després de quatre mesos aturada a causa de les restriccions per la pandèmia de la Covid-19 a Catalunya. Dos equips del club, el primer equip masculí i el filial femení, podran tornar competir les pròximes setmanes. 

La Real Federación Española de Patinaje i la Federació Catalana de Patinatge han arribat a un acord pel qual es reconeix que les lligues sènior de Nacional Catalana masculina i femenina, organitzades per la FCP, són dues categories d’accés directe a competicions estatals com l’OK Liga Plata i l’OK Liga femenina, que organitza la RFEP, i per aquest motiu tenen la mateixa consideració que la ja existent OK Liga Bronce.

Amb la certificació d’aquest acord, la Nacional Catalana masculina i femenina es poden reprendre acollint-se a les excepcions que fa el Govern català per les de caràcter estatal, professional i internacional.

Nou format de competició

La Nacional Catalana s’ha adaptat al nou calendari eliminant les jornades parells, inclosos els partits de la jornada 2 que sí que s’havien jugat. Així, la primera fase constarà de 7 jornades, una de les quals ja ha tingut lloc, mentre que la segona fase s’ha vist reduïda fins a les 4 jornades.


El 30 de gener, CP Congrés-Cerdanyola CH

El primer equip masculí torna a la competició el 30 de gener a les 17h visitant la pista del CP Congrés. Tot i haver guanyat els dos primers partits contra el CP Vila-Seca, l’equip dirigit per Andi Colaianni reprèn la lliga amb tres punts perquè el partit de la segona jornada no es tindrà en compte.

El calendari de la primera fase es completa amb tres partits més com a visitant -contra CE NOIA Freixenet, BarçaHC Sentmenat– i dos com a local -contra HC PieraCH Santa Perpètua-.

Per la seva banda, l’equip femení de Nacional Catalana reprendrà la competició el 6 de febrer rebent el HC Alpicat. En la primera fase, l’equip entrenat per Daiana Silva visitarà les pistes del Caldes Recam Làser i del CH Vila-Sana, i rebrà el HC Sferic, el Reus Deportiu i el CP Vilanova.