Girona CH 1 – Maheco Cerdanyola CH Femení 0

Un bon treball sense recompensa.

El Cerdanyola CH femení queia per la mínima contra el Girona. L’esforç i el bon joc col·lectiu de les verd i blanques es va veure lleugerament superat pel control del partit des de la defensa gironina.

En un primer temps força accidentat, qui va portar la batuta en els inicis de partit era el Cerdanyola. Però la defensa del Girona impedia crear ocasions clares. La bona actuació de la portera local, Mª José Giosa, també va ser un factor determinant. Les locals creaven el perill a la contra, buscant l’errada en la circulació de la bola del Cerdanyola.

Al minut 13 arribaria el primer contratemps, en una jugada en que el col·legiat assenyalava alta a Pia Sarmiento. Aquesta va llançar la bola sense notar la presència de la Yolanda Font que va quedar estabornida al terra, en rebre la pilotada a la part superior de la cella. En un moment de tensió i desconcert, Yolanda Font es va haver de retirar de la pista.

Lluny d’arrogar-se, les jugadores del Cerdanyola van intentar treure més caràcter, però faltava culminar amb encert les jugades. En canvi, el Girona tindria la sort de cara. Un xut de Pia Sarmiento seria desviat amb fortuna per Carla Dorca, al minut 15, establint l’1 a 0.

A nivell de joc, el Cerdanyola seguia intentant crear jugades i el Girona arreplegat en defensa. Seria a falta de 36 segons quan arribaria el segon contratemps. Vanessa Daribo s’entrebancaria ella sola, al pujar a defensar una contra, doblegant el genoll. També va haver de ser retirada i Yolanda Font tornaria a la pista. Però el primer temps acabaria amb un justet 1-0.

El Girona va mostrar més les seves credencials en domini de joc a la segona meitat, però igual que el Cerdanyola, sense un perill clar. Laia Salicrú també va resoldre a la perfecció la seva papereta. El partit estava equilibrat, el Cerdanyola podria haver aconseguit marcar en algunes de les contres, estavellant-se, una vegada i una altra, a la teranyina defensiva del Girona. Vanessa Daribo va poder tornar a mitjans de la segona meitat, amb la fi de poder oxigenar la curta plantilla del Cerdanyola.

Una de les millors ocasions per, si més no esgarrapar algun punt, va ser al minut 18. En un partit molt net, Carla Dorca feia caure a Adriana Gutiérrez, enganxant-la amb l’stick des del darrera. Carla Dorca veuria la blava i Yolanda Font va disposar d’una falta directa que la portera Mª José Giosa, va aturar.

Conscients de la superioritat numèrica i el possible desgast del Girona, que no va utilitzar cap rotació de banqueta, les jugadores del Cerdanyola es van llançar a la desesperada. Malgrat tot, les gironines es van mostrar més sòlides i van poder defensar l’únic gol que els donava els tres punts.

El proper partit és el derbi contra el Sant Cugat. L’equip necessita el recolzament de l’afició. Ara més que mai cal demostrar qui és l’afició del Sarda.

FITXA TÈCNICA:

Cerdanyola Club Hoquei: 10-Laia Salicrú, 2-Vanessa Daribo, 5-Yolanda Font, 7-Laia Ruiz, 8-Adriana Gutiérrez -cinc inicial- 48-Ivet Soler, 3-Anna Espriu. Ent. José Emilio Borregán.

Girona Club Hoquei: 99-Jose Giosa, 3-Carla Dorca, 9-Pia Sarmiento, 57-Catalina Nevedo, 83-Melisa Rodríguez -cinc inicial- 89-Cristina Elie, 2-Tania Pardo, 5-Gemma Presas, 7-Laia Castro, 10-Laura Viella. Ent. Sergio Alonso.

Gols: 1-0 Carla Dorca, min. 15.

Col·legiat: Ariel Necchi García

Incidències pel Girona CH:
Faltes comeses: 5
Targetes mostrades: Carla Dorca: 1 blava.

Incidències pel Cerdanyola CH:
Faltes comeses: 4
Targetes mostrades: Cap.

Pavelló: Pavelló Municipal de Palau 2. Una cinquantena d’espectadors. Ambient molt tranquil.

La protagonista: En un partit en que totes les jugadores s’esforcen, treballen i lluiten, es fa difícil premiar a una protagonista. Però el que destacarem és la mostra del compromís de les jugadores. Yolanda Font, tot i rebre un cop a la part superior de la cella que la va deixar ben marejada, va tornar a la pista per suplir a la lesionada Vanessa Daribo. Però després, amb el genoll inflamat, Vanessa Daribo va tornar per disputar els últims minuts. Esforç que s’ha de valorar i agrair.

L’anècdota: A qui també volem agrair i lloar la implicació dels pares de la Mònica Piosa: Antonio Piosa i Juanita Puig. Els quals són fidels als partits de casa i molt sovint dels desplaçaments, tot i que la Mònica Piosa està jugant a Alemanya. Però a més, ahir, Juanita Puig va fer valdre la seva experiència amb la Mònica per poder ajudar atendre a la Yolanda Font i a la Vanessa Daribo. Són detalls que no poden passar desapercebuts.

Proper partit: Cerdanyola CH Vs PHC Sant Cugat. Dissabte 2 d’abril del 2011, a les 18:00 hores. Pavelló de Can Xarau.

Deixa un comentari