Les conseqüències de Palau de Plegamans.

L’ àrbitre del partit contra el Palau de Plegamans, el Sr. Ginés Sánchez Girbau, ja pot estar content. El seu arbitratge nefast no només va comportar conseqüències en el mateix partit contra el Palau, si no que també en van portar a la derrota, per 1 a 4, contra el Reus Deportiu. Aquest partit corresponia a la jornada 1 de l’OK lliga, ajornat pels campionats de Seleccions.

Maheco Cerdanyola Club Hoquei: 10-Ivet Soler, 3-Laia Ruiz, 6-Mònica Piosa, 7-Daniela Guerrero, 8-Raquel Torra (1) -cinc inicial- 1-Mireia Cabistany, 9-Sílvia Montoro. Ent. Jose Emilio Borregan.

Reus Deportiu: 1-Silviana Namie, 4-Berta Tarrida (1), 6-Carolina Herrera (1), 7-Francisca Andrea Puertas, 9-Ester Ramos -cinc inicial- 10-Anna Escofet, 2-Laura Domingo, 3-Teresa Maria Barberà, 5-Nadia Garcia (2), 8-Anna Serrano. Ent. Oriol Borràs.

Les baixes per les sancions rigoroses de la Yolanda Font i la Laia Archs, conseqüència del partit contra el Palau, van deixar a l’equip sense olfacte golejador i sense oxigen a la banqueta. Això va provocar que l’equip baixés el rendiment, sobretot, a la segona meitat. L’arbitratge del Sr. Ignasi Galan va ser correcte, demostrant que, quan es vol, les coses es poden fer bé.

Els inicis del partit van ser de domini verd i blanc, però a la porteria s’hi arribava de manera innocent. El Reus li costava arribar a porteria, degut al domini local, per això l’empat a zero va persistir fins al minut 12. Un refús d’Ivet Soler rebotava, amb tan mala fortuna, a l’stick de Daniela Guerrero que la bola entraria a gol en pròpia porta. L’àrbitre va donar el gol a la Nadia Garcia.

Amb el 0-1 i una netedat impecable, en que només s’havia comès una falta pel cantó del Cerdanyola, es marxava al descans.

A la represa, la falta de rotacions de banqueta va ser un factor determinant pel Cerdanyola. Les jugadores no acabaven de quallar en atac, mentre que el Reus, a poc a poc, va anar assentant-se damunt la pista, jugant les seves cartes, sense necessitat de fer un partit extraordinari.

Així que al minut 28, Nadia Garcia rematava pràcticament a plaer una bola que quedava morta davant porteria, aconseguint el 0-2, per les del Baix Camp. Un minut i mig després, Carolina Herrera, donava per sentenciat l’enfrontament amb el 0-3, culminant una ràpida jugada de les roig i negre.

El Cerdanyola mai es va trobar còmode, però un gol de Raquel Torra, al minut 33, semblava que donava ales a un equip sense guspira. Amb l’1 a 3 es van disposar de vàries ocasions per retallar distàncies i posar la por al cos a les del Reus. La portera Silviana Namie va estar encertada, en aquests moments clau pel seu equip, i tot va quedar en un miratge.

Per si havia algun dubte, Berta Tarrida recuperava una bola en defensa i ella mateixa acabaria introduint la bola al fons de la xarxa, realitzant una gran cursa de camp a camp. Amb l’1 a 4, ja no hi havia res a fer, quedava menys d’un minut per acabar i la reacció era impossible.

La propera jornada no serà gens fàcil, serà contra el líder de la competició, el Voltregà a Can Xarau. Si no hi ha novetats d’última hora, Yolanda Font i Laia Archs, tampoc podran jugar per culpa de la sanció. Va ser un arbitratge premeditat?