Entrevista a Marc Coy

Jugador de l’equip sènior masculí

Marc Coy, nascut al març del 1987, està cridat a ser un jugador clau per les aspiracions del Cerdanyola Club Hoquei. El seu carisma, dins i fora la pista; la seva tècnica i joventut són els elements que li han permès una gran connexió amb l’afició verd i blanca, sobretot entre els més joves, els quals s’hi senten identificats amb ell.

Va començar a patinar al Cerdanyola Club Hoquei quan només tenia tres anys. Dels catorze als vint anys ha estat jugant al F.C. Barcelona i amb l’ascens a l’Ok lliga va retornar a l’equip del seu poble: el Cerdanyola.

Al seu palmarès hi té aconseguits campionats de Catalunya, Espanya i Europa. Més recentment ha estat guardonat el millor jugador del Torneig Internacional de Macau amb la selecció espanyola de Primera Nacional, campiona del torneig.

No hi ha dubte que després de l’experiència de l’any passat, enguany té més fam d’èxits que mai.

1. La permanència era al sac, semblava que el vent bufava de cara… Què us va passar en aquells 20 segons fatídics de Vilanova?

Va ser una mica de mala sort. Semblava que la pilota estava controlada, només havíem de rodar-la. Una petita badada, amb mala sort, va fer que la pilota li anés al David Ros. Ens va agafar amb la defensa girada i amb l’encert d’ell, fent la seva feina, va tocar al pal i va entrar.
És el que hi ha. El món de l’hoquei a vegades és una mica dur…

2. Com es pren una desfeta així?

Més que com es pren… És com et sents després de l’últim partit. Vulguis o no sempre penses que ha estat culpa teva perquè creus que podies haver fet més. Però la permanència no va estar en aquell partit, sinó en els punts que vam deixar perdre a casa contra el Vilafranca, Lleida i algun altre empat que ens va deixar tocats. Aconseguir la permanència era un èxit perquè havíem guanyat els últims tres partits contra equips grans. S’havia d’intentar i així ho vam fer. El que va passar és que no va sortir del tot bé.

3. És una lliçó ben apresa que sabràs explicar als teus companys perquè no es torni a repetir?

Home! Crec que a ningú li agrada acabar la lliga així. I menys per a un jugador que comença a l’Ok lliga, amb el primer equip del seu poble. Per a mi ha estat la lliçó ben apresa.

4. Tu i Joan Ramon de Moya sou els dos únics jugadors de la temporada passada amb fitxa sènior que continueu. Què en sabeu de la Primera Nacional?

És el primer any que jugo en aquesta categoria, però tinc bastants amics que hi juguen i me n’he informat força. És una categoria molt dura, amb molt esforç físic i que s’ha de tenir el cap ben fred, per no patir males passades que ens fan perdre els nostres objectius.

5. Des de la junta es demana prudència a l’hora de parlar d’ascens, però a Cerdanyola s’ha demostrat que tenim ganes d’Ok lliga. Entre jugadors i tècnics parleu de pujar?

És clar que en parlem! És un tema que ens ha de passar pel cap. Però tenim ben clar, tant l’entrenador com nosaltres, que és pas a pas, partit a partit i el partit que més ens importa és el que tenim més immediat.

6. Molta gent t’agraeix que hagis decidit seguir un any més a la categoria de plata tenint altres ofertes Ok lliga. Què és el que t’ha fet decidir continuar al Cerdanyola?

El Cerdanyola és al meu poble, on jo visc i també hi tinc els meus amics. He rebut ofertes, però la possibilitat de quedar-me aquí, amb el projecte que tenien, era bona i a mi m’agradaria aconseguir l’ascens amb el Cerdanyola.

7. Vas ser nomenat el millor jugador del torneig internacional amb una espècie de selecció espanyola de jugadors de la Primera Nacional a Macau. Què tal va resultar l’experiència?

Va ser molt bona, un viatge molt bonic. Va ser un viatge diferent, tan per la cultura i per la gent que vaig conèixer allà.

8. Et vas trobar amb companys que seran rivals teus a la lliga, els vas poder estudiar punts febles o valorar el nivell de la categoria?

Això sempre t’ajuda. Quan trobes companys d’equip a la selecció que després jugues contra ells, et serveix de petita ajuda de com serà el seu equip, quines són les seves virtuts, per on entren més i per on fallen més…

9. Heu acabat la pretemporada, ja ha començat la lliga oficial. Quin balanç fas d’aquesta pretemporada?

Ha estat una pretemporada diferent a totes les que jo he fet perquè no hem marxat a cap lloc. Però hem fet un treball molt fort, sobretot dedicat a la potència de cames i a la velocitat, fet que s’agraeix, ja que sembla que no s’hagi de tenir tant en compte en una lliga com la Primera Nacional que, vulguis o no, sembla que hagi de ser més fluixeta que l’Ok lliga.

Entrevista: Albert Clavé i Arderius

One thought on “Entrevista a Marc Coy

  1. Marc, la Flama està amb tu!
    Que tot i tenir ofertes més temptadores hagis decidit quedar-te a casa teva, al teu poble, amb la teva afició, diu molt de tu.

    Força i endavant! Can Xarau serà blanc-i-verd i Cerdanyola tornarà ser d’OK Lliga!

Deixa un comentari