Declaracions de Jordi Sabater i Ricard Hernáez al diari Avui

“Tothom està fotut”. És la frase més repetida darrerament en els cercles de l’hoquei, tant a l’OK Lliga com en categories inferiors, al Vallès o el Garraf, entre clubs joves o històrics. També és el cas del Cerdanyola, fundat el 1936 i degà de l’hoquei català. L’equip verd és setè de Primera Nacional, a només 2 punts de les places d’ascens i a 5 del descens. Pujar era l’objectiu clar a principis de temporada, després d’un descens duríssim per un gol del Vilanova a l’últim minut de la temporada passada. El club volia mantenir l’estructura esportiva, amb Ricard Hernáez al capdavant, però durant l’estiu van marxar Sergi Miras, Eloi Gaspar i Lucas Ordóñez. Fitxar reforços era complicat perquè l’exercici s’havia tancat amb 80.000 euros de pèrdues i impagaments a jugadors i proveïdors, “però es va fer prou bé”, assegura Hernáez. Això sí, “és l’any més complicat que he viscut fins ara, perquè amb els problemes econòmics als jugadors els costa centrar-se”.

La situació es va complicar quan, fa un mes, el Noia va fitxar el porter Juan Ramón de Moya per suplir el sancionat Luis Gil. L’últim cop ha estat el fitxatge de Marc Coy, autor de 8 gols fins ara, pel Vigo Stick. L’oferta gallega doblava la catalana, i el davanter no s’ho va pensar. “Per al Marc és una oportunitat”, reconeix el president, Jordi Sabater. De la plantilla de la temporada passada, només continua Roger Riba.

La primera aposta d’Hernáez va ser per la base, tot i que les categories inferiors pateixen els efectes d’anys de deixadesa i només podia comptar amb juvenils de 17 anys. D’aquí que s’hagi optat per una solució més cridanera. “Demanem a jugadors de Primera Nacional Catalana que tinguin ganes d’experimentar l’hoquei de categoria estatal que vinguin amb nosaltres”, resumeix Sabater. Ho fan amb el convenciment que hi ha molts bons jugadors que s’han quedat estancats en la tercera categoria per les dificultats dels equips per pujar -només ho fa un per temporada-. Això sí, haurien de jugar sense cobrar. Se’ls pagarien les despeses i punt. “És un plantejament que mantindrem de cara a la pròxima temporada”, admet el president verd, “fins i tot si estem a l’OK Lliga”. La prioritat és que vinguin jugadors “joves, perquè volem fer un equip amb recorregut”.

“Em sembla fantàstic”, diu Hernáez. “Aquest any es veu que els equips que superen expectatives són els que tenen plantilles joves i amb il·lusió per la categoria, com el Lleida i el Tordera”. L’extècnic del Noia i el Lloret és el primer a reconèixer que “la Nacional Catalana té un nivell altíssim, i pot haver-hi jugadors interessats a consolidar-se en categories superiors”.

Vist aquest plantejament de rebaixar despeses, pot semblar contradictori que el Cerdanyola fitxés dimecres l’ex-Vilanova Jordi Del Amor fins a finals de temporada. El cert és que el club del Garraf pagarà part de la fitxa del mig sadurninenc. Del Amor serà el setè jugador de pista de la plantilla i encara queda un lloc buit. “Estem oberts a rebre oferiments ara mateix”, confessa Sabater. La prioritat és eixugar bona part del deute abans del juliol i posar-se al dia en els pagaments d’aquesta temporada. I, si pot ser, fer-ho celebrant el retorn a l’OK Lliga, al qual Hernáez no renuncia perquè “no tenim un superequip, però sí un de molt bo”.

Font: avui.cat

One thought on “Declaracions de Jordi Sabater i Ricard Hernáez al diari Avui

Deixa un comentari